Zoom ще пусне собствен имейл и календар, за да се конкурира с Microsoft и Google

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според онлайн източници компанията за видеоконференции Zoom разработва собствен клиент за електронна поща и календар. Очаква се стартирането на услугите да превърне платформата на компанията в пълноправен конкурент на Google Workspace и Microsoft Office.

Желанието на Zoom да разработи нови услуги е разбираемо, тъй като растежът на платформата за видеоконференции се забави след облекчаването на ограничителните мерки, свързани с пандемията от коронавирус. Календарът и пощата се използват активно като инструменти за планиране, така че наличието на собствени услуги ще помогне на Zoom да се интегрира по-дълбоко с компаниите, които вече използват платформата за видеоконференции.От своя страна, Google и Microsoft се опитват да изтласкат Zoom от този сегмент, така че ще са необходими много усилия, за да се конкурират напълно. Дори на Google, с нейния набор от изключително популярни безплатни инструменти като Gmail и Google Docs, бяха необходими години, за да спечели пазарен дял от Microsoft. Малко компании могат да си позволят да се включат в този сегмент, камо ли да извоюват реален пазарен дял, твърдят специалисти.


Засега служителите на Zoom се въздържат от коментари относно стартирането на гореспоменатите услуги. Според източника те може да бъдат представени на широката публика на предстоящата конференция Zoomtopia през ноември тази година.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар