Zoox ще тества автономните си превозни средства в Сиатъл

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията за разработка на автономни превозни средства Zoox ще тества своите автомобили и в град Сиатъл, САЩ. Понастоящем тя е собственост на гиганта в електронната търговия Amazon.

Zoox тества своите автономни превозни средства от ниво 3 в Лас Вегас в продължение на четири години, още преди Amazon да я придобие през 2020 година. Но за да може да усъвършенства технологията си, тя трябва да докаже ефективността ѝ с изпитания на други места с различни условия.

„В Сиатъл вали по-често, отколкото в Сан Франциско“, се посочва в съобщение на компанията. Екипът на Zoox вече е вградил специален хардуер в автомобилните сензори, за да даде възможност на превозните средства автоматично да отстраняват водата и мръсотията, когато е необходимо.

Zoox представи напълно автономно роботакси миналата година, което представлява малко четириколесно двупосочно превозно средство без волан. Очевидно амбициите на компанията не спират дотук и желанието ѝ е да навлезе в бранша със самоуправляващите се превозни средства още по-сериозно.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар